sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Vaatekaapin siivous

Hyvää uutta vuotta kaikille! Eipä tarvinnut kauaa miettiä tämän vuoden lupausta, ja hyvässä vauhdissa jo olenkin.
Aamupaino 84,4kg, eli eivät jouluherkut täysin muutosta tuhonneet.

Joulunaika meni pitkälti tien päällä ja kun tuli aika tyhjentää matkalaukut, päätin samantien siivota vaatekaapin. Ja kyllä sieltä lähtikin liian isoa ja kulahtanutta tavaraa! Mikä ilo!

En yleensä ylpeile vaatteillani, mutta nyt on pakko hieman hehkuttaa...
Ennen dieettiä käytin kokoa 48-50. Nyt olen ostanut housut kokoa 44 ja pukki toi ihanan paidan kokoa 42 - ja ne mahtuvat hyvin! En olisi villeimmissä kuvitelmissanikaan uskonut pääseväni näin pian normaaleihin vaatekokoihin. Tämä myös kiillottaa hyvin mieleeni sen uuden tavoitteen - normaalipaino.

Hankaluuksiakin toki on. Juuri kun olin löytänyt tyylini ja oppinut vihdoin pukeutumaan kokooni sopivasti, joudunkin miettimään uudestaan. Kaupassa on todella hankala arvioida miten jokin vaate minulle istuisi. Ostin uusia alkkareita (realistina kokoa 44-46) ja ne olivatkin liian isoja ja roikkuivat puolessa pyllyssä koko päivän. Ostin kokeilematta housut. Eivät mahtuneet edes reisiin asti ylös. Housut jäivät tosin vielä kaappiin, odottamaan sitä päivää jos vielä mahtuisivatkin.

Kovasti himottaisivat nämä välipäivien alennusmyynnit, mutta vielä ei uskalla paljoa ostella. Toiveena kuitenkin olisi kutistua vähän lisää. Se mielessä on lautanen täyttynyt kasviksista ja mieli liikuntahaaveista.

Uudessa ruokavaliossa on kyllä hieman totuttelemista. Erityisen hankalalta tuntuu proteiinin naurettavan pieni määrä. Vaikuttaa lähes mahdottomalta koota annoksensa niin että annos olisi kohtuullinen, ja proteiinia silti oikeassa suhteessa. (Kun lautaselle eksyy liikaa protskua, olen paikkaillut sitä lisähiilareilla ja/tai kasviksilla ja kokonaisannos on kasvanut turhankin isoksi.) Mutta ainakin seuraan syömistäni ja pyrin toteuttamaan tutkimusruokavaliota, se on tässä vaiheessa minulle ok. Pikkuhiljaa varmasti opin lisää ja asiat loksahtelevat kohdalleen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti