tiistai 21. lokakuuta 2014

Ensimmäinen päivä

Aamupaino 95,5kg.
Myönnetään, olen viime viikot herkutellut oikein antaumuksella, koska oli "viimeinen mahdollisuus".

Virallisissa mittauksissa lähtöpainoksi tuli 94,7kg, BMI 33,2, rasvaprosentti 41,1. Paastosokeri oli harvinaisen hyvä, 4,6 ja rasitusarvo (120min) 4,8.
Vyötärön ympärys 111,5cm.

Seuraavat kaksi kuukautta saan syödä päivässä neljä Cambridge pussiateriaa (puuro/keitto/pirtelö), sekä 400g kasviksia. Kalorittonia juomia saa juoda rajattomasti, rasvatonta maitoa 7,5dl päivässä (osa sekoitettuna pussiaterioihin). Kahvista ei onneksi tarvitse luopua! Päivän kalorimäärä on n. 800kcal. Cambridge tuotteiden avulla saan kuitenkin kaikki tarvittavat ravintoaineet, ja aikaisemmin prosessin läpikäyneet lupailivat että näläntunne ei vaivaa ainakaan kovin pitkään. Mielihalut ovatkin sitten toinen juttu...

Aamuisen puuron perusteella makeannälkä tuskin pääsee yllättämään. Puuro ja nyt edessä oleva mansikkapirtelö ovat veteenkin sekoitettuna erittäin makeita. Keittoja en ole vielä ehtinyt testaamaan.
Lounaspirtelöä odotellessa ehti jo nälkääkin ajattelemaan, mutta runsaalla vedenjuonnilla ja parilla kahvilla siitä selvittiin.

Tänään ostoslistalla shaker ja keittiövaaka helpottamaan aterioiden valmistusta!

Preview-tutkimuksesta lyhyesti:
Tutkimuksen tavoitteena on löytää keinoja tyypin 2 diabeteksen ehkäisyyn. Tutkimus on kansainvälinen. Suomessa osallistujia tulee olemaan noin 300hlö ja tutkimus toteutetaan Helsingin yliopiston ravitsemustieteen laitoksella.

Tutkimuksessa vertaillaan ruokavalioiden ja liikuntatapojen terveysvaikutuksia. Tutkittavat arvotaan ryhmiin, joissa toteutetaan tutkimuksen ajan (3 vuotta) tiettyä ruokavaliota ja liikuntarytmiä. Ryhmät saavat runsaasti tukea prosessin aikana, jotta todellinen elämäntapamuutos olisi mahdollinen.

Omasta mielestäni kaikki ruokavalio- ja liikuntaryhmät ovat täysin realistisia. Vielä en tiedä omia reunaehtojani, jotta laihdutusjakso olisi mahdollisimman neutraali (en alkaisi toteuttaa esimerkiksi liikuntatavoitteita jo tässä vaiheessa).

Lisätietoa tutkimuksesta löytyy esimerkiksi täältä.

Uusia tutkittaviakin etsitään vielä kevään ryhmiin. Edellytyksenä on:
- ikä 25-70
- BMI vähintään 25kg/m2
-mahdollisuus osallistua aamupäivien aikana tapahtuviin mittauksiin
- heikentynyt sokerinsietokyky (selvitetään ensimmäisellä tutkimuskäynnillä, ns. seulontakäynti)

Eli jos on olemassa riski sairastua tyypin 2 diabetekseen ja on valmis muuttamaan elämäänsä, voi hakulomakkeen täyttää täällä:
E-lomake

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti