torstai 23. lokakuuta 2014

Sokerinhimo ja ateriarytmin vaikeus

Aamupaino 93,3kg.

"Dramaattinen" pudotus selittyy eilisen mittauksen myöhäisellä toteutuksella (tukka märkänä ja vaatteet päällä) ja ehkä myös työpäivän porrasjuoksulla, joka pisti hommat rullaamaan.

Ensimmäisenä päivänä aavistelin ettei makeannälkä pääsisi yllättämään, mutta kyllä vaan heti kun ateriarytmi meni päin prinkkalaa niin iski järkyttävä himo sokeriin. Olisin eilen varmasti syönyt useamman suklaalevyn ja pussin sipsiä vielä päälle, jos se olisi ollut mahdollista. En viitsinyt edes laihdutuspirtelöä ottaa, koska aavistelin että sen jälkeen vituttaisi vain ankarasti kun ei saisi enempää herkkua.
Olen aina nauttinut hiilareistani, ja syyllistynyt ahmimiseenkin, joten "sokeririippuvainen" on ihan pätevä termi kohdallani. Mutta uskon (ja kokemuksesta tiedänkin) että päivissä tämän pitäisi helpottaa. Ugh! Onneksi vaa'an lukema oli aamulla niin motivoiva, että jaksaa jatkaa.
Illalla palkitsin itseni tupla-annoksella puuroa (olin siis säästellyt tuota toista annosta) ja pääsin hyvillä mielin nukkumaan, vatsa täynnä.

Tänään aamulla sovelsin ja sekoitin shake-pussin rasvattomaan luonnonjogurttiin. Oli loistavan makuista ja aamupalaksi sopivan täyttävääkin! Päivällä Mies valmisti minulle kasvisannoksen paistamalla sipulia, munakoisoa, valkosipulia ja paprikaa ihan minilorauksessa oliiviöljyä (se on kiellettyjen listalla, mutta...!)
Hyvin maustetut kasviksen maistuivat mahtavilta mustinakin (liian vähän öljyä sitten kuitenkin) , varsinkin rasvattomaan jogurttiin tehdyn tzatzikin kera. Jogurttiannokset vähensin päivän maitoannoksesta, joten siltä osin dieetissä pysyttiin.
Oikein hyvä vaihtoehto silloin tällöin, kun kuiva salaatti ja keitetyt vihanneksen kyllästyttävät.

Jostain syystä minulla sitten meni rytmi sekaisin tänäänkin, vaikka oli kotipäivä. Luulin alkuillasta, että käytettävissä olisi vielä kaksi pussia ja vasta keittoa suuhun lusikoidessani tajusin että olinkin syönyt jo kaikki päivän annokset. O-ou, saattaa olla pitkä yö tiedossa.
Kaikesta huolimatta menin illalla vielä jumppaan (Bodybalance), ja yllättävän hyvin siellä jaksoi, vaikkei ihan täydellä teholla uskaltanutkaan vetää. Nyt vain pitää tyytyä vissyyn ja mennä pian nukkumaan, jotta olisi taas aamu ja saisi syödä.

Huomenna taas työpäivä, nyt pitää vähän tsempata ruokailurytmin kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti