keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Rakas Joulupukki...

Aamupaino 84,9kg.

Nyt on ollut pitkä päivitystauko, koska en ole oikein jaksanut panostaa hommaan sen jälkeen kun tavoitepaino tuli täyteen. En ole punninut kasviksia tai mitannut maitoja, vaan mennyt enemmän fiilispohjalta ja joskus napsinut jotain ylimääräistäkin. Huomaan, että minun on hyvin vaikea asennoitua siihen että voisin olla vieläkin kevyempi. Minun on vaikea kuvitella itseäni muussa tilassa kuin ylipainoisena.

Runsaan viikon kuluttua dieetti kuitenkin päättyy ja olisi kamalaa, jos kaikki pois saadut kilot tulisivat takaisin. Asennemuutos olisi siis paikallaan. Onneksi tueksi on luvassa liikunta- ja ruokavalio-ohjelma.

Ruokavaliosta en vielä tiedä tarkemmin, mutta liikuntaohjelma meille paljastettiin viime ryhmätapaamisella. Tarkoitus olisi liikkua 150min viikossa kohtuullisella rasitustasolla (max 70% maksimisykkeestä). Lisäksi 20min lihaskuntoa ja 20min venyttelyä. Siis vähintään. Rasittavampaa liikuntaa saa olla enintään 45min viikossa, sillä verrokkiryhmällä tavoitteena on liikkua nimenomaan kovalla sykkeellä, mutta ajallisesti vähemmän. Näistä sitten tutkitaan, kumpi liikuntaohjelma ehkäisee parhaiten tyypin 2 diabeteksen kehittymistä ja tukee paremmin painonhallintaa.

Liikunta-aika on viime aikoina ollut kortilla, mutta koska liikuntaohjelma pitää saada aktiiviseksi, olen tänäänkin joraillut Pojan kanssa olohuoneessa. Vapaa tanssi käy piristävästä pikajumpasta ja 14kg Poikaa toimii erinomaisena lisäpainona lihaskuntoharjoituksissa.

Ja rakas Joulupukki,
toivon etten saa tänä vuonna yhtä ainutta suklaarasiaa tai muuta herkkua. Joulupöydän antimet riittävät tässä tilanteessa vallan mainiosti!
Sen sijaan toivoisin aikaa, hitautta ja hyviä hetkiä rakkaiden kanssa. Ja täytyy myöntää että vaatekaappi kaipaa pian täyspäivitystä...

Vielä viikko dieettiä jäljellä. How low can you gogogo...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti