tiistai 4. marraskuuta 2014

Paino jumittaa, pää ei vielä.

Aamupaino 91,2kg.

Jahas, nyt on sitten hieman jymähdetty (vaikka dieetissä olen pysynyt).
Normaaliahan tämä toki on, varsinkin kun liikunta ei ole ollut avittamassa aineenvaihduntaa.

Keho on siitä outo kapistus, ettei se koe painonpudotusta suoraan hyvänä asiana ja pyrkii mahdollisesti taistelemaan sitä vastaan. Olen myös kuullut, että keho pyrkisi aina takaisin siihen korkeimpaan painoon, joka on joskus saavutettu. Lienee peruja ajalta, jolloin rasvakerros ja muut sisäiset varastot olivat elintärkeitä selviytymisen kannalta.

Itselläni tällainen stoppi vain lisää taisteluhaluja ja saa pysymään tiukemmin ohjeistuksessa. Toivottavasti pian taas näkyisi tuloksiakin.

***
Olen viime päivinä ajautunut useisiin keskusteluihin itsetunnosta ja joutunut selventämään itselleni (ja minua tuntemattomille henkilöille) miksi ylipäätään olen keskellä tätä projektia.

Kyse ei ole siitä etten olisi onnellinen lihavana, tai että kokisin itseni jotenkin huonoksi ihmiseksi painoni takia. Kyse on ihan puhtaasti terveydestä. Ja ehkä hieman uteliaisuudestakin. En ole koskaan ollut laiha, tai edes normaalipainoinen, joten en tiedä miltä se tuntuu. Vai tuntuuko miltään. Toivottavasti muutoksen myllerryksissä voin olla yhtä sinut itseni kanssa kuin olen ollut tähänkin asti ja ehkä tarjota esimerkin terveestä itsetunnosta ja terveellisestä muutoksesta muillekin.

Törmäsin sattumalta tänään videoon, joka hieman sivuaa tätä itsetuntokysymystä. Videolla tavalliset (ehkäpä ihan hyvällä itsetunnollakin varustetut) aikuiset ja lapset kertovat mitä muuttaisivat itsessään. Ei niin yllättäen aikuiset listaavat ominaisuuksia, joista joku muu on heille huomauttanut. Lapset listaavat ominaisuuksia, jotka ovat täysin mielikuvituksellisia, heidän sisältään tulevia ideoita.

Hieman tarkoituksenhakuinen, mutta joka tapauksessa suloinen video löytyy täältä.

***
Lisäbonuksena päivän mitä-en-syönyt-tänään, eli Pandan juhlakonvehtirasia! Se löytyi tyhjennettynä keittiön kaapista. Eli Mies on sen syönyt, minulta salaa <3 Hyvä mies, ei voi muuta sanoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti